Барса подкрепи футболистка на Реал Мадрид в сексисткия скандал


Н. Гавазов

Барса подкрепи футболистка на Реал Мадрид в сексисткия скандал

Няколко дни по-рано вратарят на женския отбор Реал Мадрид Мария Изабел Родригес, която накратко се нарича Миса, публикува пост в Twitter след победата на мъжкия отбор на Реал Мадрид в първия мач от четвъртфиналите на Шампионска лига с Ливърпул (3: 1), който по-късно се превърна в център на вниманието.

Момичето публикува своя снимка и снимка на халфа на Реал Мадрид Марко Асенсио. На снимките те празнуват головете на отбора си по един и същи начин. Миса написа под снимката "Същата страст“, ​​намеквайки за единството на футбола независимо от пола. След тази публикация на Мария Изабел Родригес започнаха да се появяват стереотипно обидни коментари, че женският футбол е неравен с мъжкия. В крайна сметка  Миса изтри поста си.

Марко Асенсио реагира директно на ситуацията - той повтори публикацията на Мария Изабел Родригес в своя Twitter, подписвайки я: "Същата страст. Нека нищо и никой не ви спира да казвате това, което мислите".

Други клубове и играчи от Ла Лига също дадоха подкрепата си за  футболисти от женски пол срещу сексизма. Прави впечатление, че вратарят на женския отбор на Реал Мадрид бе подкрепен дори от Барселона, която е основният съперник на Кралския клуб.

 

  Сподели
217