Гулит коментира уволнението си от Челси


Н. Гавазов

Гулит коментира уволнението си от Челси

Бившият мениджър на Челси Рууд Гулит говори за истинските причини за уволнението си от поста наставник на "сините". Нидерландецът често посещаваше Амстердам, а ръководството на клуба смяташе, че той е там за забавление и присъства на партита. Но както самият Гулит призна, той е летял  за Амстердам, за да посещава майка си, която е била болна от рак.  

"Мисля, че по-късно разбрах причината, поради която бях уволнен от Челси. Тогава не разбирах защо.

Майка ми бе болна, имаше рак на гърдата. Пътувах до Нидерлндия, за да бъда с нея. Ако видите майка си в болницата, особено с онкология, е много трудно и тъжно. Да бъдеш близо до любим човек в такъв труден момент е невероятно преживяване. Исках тя да си отиде възможно най-скоро, защото цялата тази ситуация измъчваше.

Затова прекарвах много време с нея в Нидерландия. Клубът каза, че съм уволнен, защото твърде много съм пътувал и съм се мотал в Амстердам или нещо подобно. Бях изумен. Това бе удар с нож в гърба", заяви Гулит.

Напомняме, че Рууд Гулит бе назначен за мениджър на Челси през 1996 г. Първият сезон за нидерландския специалист бе успешен, той доведе отбора до спечелване на ФА Къп. Този трофей бе първи за "сините“ от 26 години. Въпреки това, Гулит бе уволнен в  средата на следващия сезон, въпреки убедителното представяне на Челси във вътрешни състезания.

  Сподели
430