Обвинен в расизъм ще се обърне към съда


Н. Гавазов

Обвинен в расизъм ще се обърне към съда

Защитникът на Кадис Кала говори за расистки обвинения срещу играча на Валенсия Муктур Диакаби.

Напомняме, че срещата между Кадис и Валенсия бе прекратена за около 25 минути, след като Диакаби се оплака, че е бил назован "черен боклук" от Кала. След възобновяване на срещата Муктур не се върна на терена.

"Играя професионално от 16 години, играл съм с китайци, южноамериканци, африканци, играл съм с Кануте и Бенджамин от Екваториална Гвинея. А сега Диакаби ме обвинява за нещо, което не се е случило.

Всичко се превърна в цирка и ще съдя всички, които се опитват да унижат достойнството ми. Моите адвокати вече събират всички необходими документи.

Готов съм да се срещна с Диакаби и да му обясня, че не съм казал тези думи. От самото начало трябваше да направя това - просто поговорим. В испанския футбол няма расизъм, във всеки отбор има петима или шестима играчи с различен цвят на кожата и няма расизъм.

През цялата ми кариера никой не ме е обвинявал в това, в което ме обвиняват сега. И моите колеги - китайци, африканци, американци - ми изпратиха думи за подкрепа.

Бях обвинен и осъден без доказателства, но ние имаме демокрация и не можете да линчувате такъв човек. Със семейството ми получихме много заплахи в социалните медии. Но аз оставам спокоен, защото съм невинен", заяви Кала за El Chiringuito.

  Сподели
192