Гулачи се обяви срещу хомофобията в Унгария


Н. Гавазов

Гулачи се обяви срещу хомофобията в Унгария

Вратарят на РБ Лайпциг и националния отбор на Унгария Петер Гулачи подкрепи еднополовите двойки и се обяви срещу хомофобията в страната си. Вратарят разкритикува закон, приет в Унгария в края на 2020 г., според който определението за семейство в конституцията на страната включва само мъж и жена, с което еднополовите двойки бяха лишени от правото да създават семейство и да осиновяват деца.

"Семейството е семейство и това не може да бъде проблем. Живея в чужбина повече от 14 години. Срещнах много различни хора, както в личния, така и в професионалния си живот - хора от различни националности, култури, религии, мироглед и т.н. Колкото повече време прекарвате в чужбина с различни хора, толкова по-добре осъзнавате, че фактът, че сме различни един от друг, прави света по-ярък. Най-важното е любовта, приемането и толерантността към другите.

Всеки има право на равенство. Както всяко дете има право да расте в щастливо семейство, което се състои от произволен брой хора от всякакъв пол, цвят, религия. Подкрепям семейства на дъгата. Нека застанем заедно срещу омразата, да бъдем по-приветливи и отворени“, написа Гулачи на страницата си във Facebook.

Напомняме, че съгласно чл. 46 от Конституцията на Република България, бракът е доброволен съюз между мъж и жена. Опитите на десетките НПО-та за промяна на законодателството в това отношение срещат съпротивата на обществото.

  Сподели
168