The Independent се извини на Абрамович


Н. Гавазов

The Independent се извини на Абрамович

Британският вестник The Independent се извини на собственика на лондонския Челси Роман Абрамович за противоречивата статия, публикувана на 6 януари. В нея се твърдеше, че олигархът е пазител на незаконното състояние на властите в Русия. В резултат на този материал се появи предложение в британския парламент за налагане на санкции на Абрамович, а след посещението на Жозеп Борел в Москва, за същото призоваха и от Европейския парламент. По-специално евродепутатката Ана Фотига призова за разследване на Роман и неговите капитали, както и налагане на забрана за посещение на руснака на страни от Европейския съюз.

"The Independent признава, че Абрамович не е "носач на куфарчето" на президента Путин и не искахме да спорим, че той трябва да бъде обект на наказателни санкции. Отбелязваме, че представители на г-н Абрамович публично заявиха, че няма основание за подобни твърдения.

Радваме се да изясним това и да се извиним на г-н Абрамович за недоразумението. С оглед на тези грешки се съгласихме да направим дарение за неговата благотворителна организация и да заплатим неговите юрисконсултски такси“, се казва в изявление на изданието.

  Сподели
154