Осъдиха футболисти за разпространение на порнография


Н. Гавазов

Осъдиха футболисти за разпространение на порнография

Както съобщава  Diaride Girona, Наказателният съд №3 в Сан Себастиан е осъдил настоящия футболист на Хирона Антонио Луна и нападателя на Ейбар Серхи Енрич условно на две години затвор за запис и излъчване на секс видео с участието на момиче през 2016 г.

В същото време съдът оправда друго лице, участващо в делото - футболистът на Алкорон Еди Силвестър Паскуал Исрафилов, който повторно публикува това видео.

В решение от 23 декември 2020 г., което все още може да бъде обжалвано пред провинциалния съд в Гипускоа, играчите бяха осъдени на две години затвор за разкриване на лична информация, свързана със сексуалния живот на жертвата.

Благодарение на навременното разкаяние за престъплението и обезщетението за морални разходи, както и публични извинения и двамата играчи успяха да избегнат сериозните последици от първоначалното решение.

В допълнение към условния срок на затвора, Луна и Енрих ще бъдат лишени от правото да гласуват по време на присъдата и ще заплатят на жертвата съвместно обезщетение в размер на 110 хиляди евро. Съобщава се, че първото обезщетение за морални щети е в същия размер.

Първоначално прокуратурата и жертвата поискаха пет години затвор за обвиняемия.

Антонио Луна е настоящият играч на Хирона, за която изигра 13 мача през този сезон, а Енрич вкара два гола в 12  срещи за Ейбар.

  Сподели
83