Тялото на Марадона може да бъде поставено в мавзолей


Н. Гавазов

Тялото на Марадона може да бъде поставено в мавзолей

Тялото на легендарния аржентински футболист Диего Марадона, който почина през ноември на 60-годишна възраст, може да бъде ексхумирано и поставено в мавзолей, съобщава The Sun.

Според източника, малко преди смъртта си, Марадона казал на адвоката за желанието си и отбелязал, че по този начин иска да отдаде почит на Владимир Ленин, чието тяло е изложено в мавзолея на Червения площад в Москва от 1924 г. насам. Марадона е оставил писмо, в което отразява желанието си.

"След задълбочен анализ искам да изразя желание тялото ми да бъде балсамирано и изложено в музей, заобиколено от трофеите и личните ми вещи, така че хората да продължат да получават моята любов“, се казва в писмото.

Марадона почина на 25 ноември в резултат на остър белодробен оток, причинен от хронична сърдечна недостатъчност. В сърцето на Марадона те откриха разширена кардиомиопатия - патология, която води до увеличаване на сърдечните камери и има много причини. Сърцето на Марадона е било два пъти по-голямо от нормалното и е запазено за проучване.

Ленин е руски и съветски политик, един от главните организатори на Октомврийската революция, но и кървав сатрап и виновник за смъртта на милиони хора. Истината за престъпника и досега се крие в Русия, където има около 1800 паметника на Ленин, който не само, че не е имал руска кръв в рода си, но е бил известен и с русофобията си и презрителното си отношение към руския народ.

  Сподели
149