300 футболисти са готови да последват Ибра


Н. Гавазов

300 футболисти са готови да последват Ибра

Известният агент Мино Райола съобщи, че около 300 футболисти са готови да водят съдебни дела срещу Electronic Arts по повод на използване на техните образи във FIFA 21.

Напомняме, че по-рано нападателят на Милан Златан Ибрахимович изрази недоволството си от компанията Electronic Arts, която в продължение на много години е използвала неговия лик без разрешение.

"Кой даде разрешение на EA Sports да използва името и лицето ми? FIFPro? Нямах на представа, че съм техен член. Ако съм там, това е станало без никакво известяване  чрез странни маневри. Определено никога не съм позволявал на ФИФА или FIFPro да печелят пари, използвайки ме. Някой печели от моето име и имидж през всичките три години, без да е постигнато съгласие. Време е да разследваме това", написа Златан на 23 ноември.

Агент Райола, представляващ интересите на Ибрахимович, предупреди за недоволство и на други футболисти.

"Знам, че около 300 играчи са отправили подобни искания за права. Ако е необходимо, ще стигнем до края. FIFA използва права, които не притежава. Това е един от най-големите срамове в историята на футбола. Индивидуалните права върху имиджа на играча не принадлежат на FIFA, FIFPro или който и да е клуб. Те принадлежат на самия играч. Ако EA продължи да прави бизнес по този начин, ние ще ги съдим", заяви Райола.

  Сподели
103