Учат Бербатов и компания как се спи най-добре


.

Учат Бербатов и компания как се спи най-добре

Нов треньор е назначен в щаба на Сър Алекс в Манчестър Юнайтед. Неговата задача е повече от необичайна. Той трябва да съветва Димитър Бербатов и неговите съотборници как да спят, за да извлекат максимална полза от съня, пише “Сън”.

Няколко футболисти вече са получили съвети от специалиста. Вчера източник от клуба заяви: “В наши дни спортът е все по-зависим от науката. Момчетата са отворени за всяко нещо, което подобрява представянето им”.

Сър Алекс пръв благословил идеята. Първото посещение на треньора по спане в базата на Манчестър Юнайтед било в края на миналия месец.

“След тренировката той поговори с играчите. Присъствието бе по желание, така че не всички се отзоваха. От тогава той често ги посещава вкъщи. Казва им да отделят повече внимание на това, върху което спят, както и да се грижат то да е достатъчно дълго за ръста им и да поема правилно тежестта на тялото. Някой от детайлите са невероятни, като следенето на нощното изпотяване. Специалистът проучва начина на живот на играчите, след което им препоръчва точния матрак”, добави източникът.

Уейн Рууни би трябвало да слуша най-внимателно. След финала на Шампионската лига през май той преспа във фоайето на хотела в Москва. Преди това, за да се излекува по-бързо от контузия му се наложи да прекарва нощите в кислородна камера.

  Сподели
336