Сър Алекс разказа за личния си опит в общуването с футболните агенти


Н. Гавазов

Сър Алекс разказа за личния си опит в общуването с футболните агенти

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън възобнови своята словесна война с футболните агенти, припомняйки един епизод от своя живот, когато един от тях се опитал да му продаде свой клиент, а в замяна поискал от „червените дяволи" да му купят..... цял жилищен квартал.

По-рано Сър Алекс нееднократно обвиняваше агентът на Рууни Пол Стретфорд за това, че е отклонил нападателя от пътя му, изпращайки го на открито противопоставяне с клуба, но сега реши да отиде още по-далече, разказвайки за някои способи в работата на агентите.

В интервю за RTE Radio 1 , 69-годишният специалист разказа освен случката с жилищният квартал и за това, как друг агент поискал да му се плаща при всеки отбелязан гол от неговия клиент.

„Тогава аз казах на Борда на директорите: „Напомнете на този човек, че именно за това искаме да закупим играча - защото той е голмайстор. Просто е невероятно с кого ни се налага да имаме работа", заяви Сър Алекс за ирландската радиостанция.

„Мен много ме дразни, когато ми звънят агенти и говорят, че даден играч е такъв и такъв - и аз говоря за футболисти, които даже не могат да вържат връзките на обувките на играч от резервния ни отбор, а те искат да получават по един милиона паунда на година! Това разочарова.....много футболни агенти просто правят чудеса и предявяват изисквания за футболисти, които не са звезди", продължава шотландският специалист.

„Мисля, че играчите от основния състав на Юнайтед получават това, което заслужават. Всяка седмица те играят пред 75 000 зрители и това са успешни футболисти и честни професионалисти. Те показват игра на терена, раздават се и заслужават заплатите си. Има някои играчи в други клубове, за които се плащат огромни суми пари, но и аз не знам защо", завършва Сър Алекс.

 

  Сподели
134