Йозил коментира ситуацията в Нагорни Карабах


Н. Гавазов

Йозил коментира ситуацията в Нагорни Карабах

Полузащитникът на Арсенал  Месут Йозил публикува в своя Twitter изявление за конфликта в Нагорни Карабах между Азербайджан и Армения.

"За мен е важно всички по света да знаят, че Нагорни Карабах е международно и юридически признат като част от Азербайджан, въпреки че все още е незаконно окупиран. През март 2008 г. Общото събрание на ООН прие резолюция, потвърждаваща териториалната цялост на Азербайджан и изискваща пълното изтегляне на арменските войски. Призовавам всички да уважават и признават това решение.

Споделям мнението на ООН и много други хора, които са загрижени за въоръжения конфликт в Нагорни Карабах, който застрашава международната сигурност и мира. Нека постигнем мир и се стремим към честно бъдеще без насилие. Всяка смърт от двете страни на конфликта е загуба за всички нас“, се казва в изявлението.

Йозил, който игра за германския национален отбор и има турски корени, придружи поста си с цитат от бившия турски президент Мустафа Кемал Ататюрк: "Проблемите на Азербайджан са нашите проблеми, неговата радост е нашата радост".  

Също така Месут написа  следното: "Една нация, две държави“.

  Сподели
440