Луис Суарес може да попадне зад решетките за пет години


Н. Гавазов

Луис Суарес може да попадне зад решетките за пет години

Уругвайският нападател на Барселона Луис Суарес е заплашен от лишаване от свобода за срок до пет години, съобщава Франко Вани. Според инсайдера, футболистът е влязъл в сговор с представители на Университета в Перуджа, които са му помогнали да издържи тестовете за владеене на италиански език, което щеше да помогне на играча да получи италиански паспорт за прехода му в Ювентус. Вероятно това е станало чрез даване на подкуп.

По-рано Прокуратурата на Перуджа потвърди разследването.

"Разследването разкри нередности в изпита, издържан от Луис Суарес за получаване на италианско гражданство. Оказа се, че темите, обхванати в изпита, са предварително договорени и че точките са присъдени преди полагането му. Кандидатът демонстрира само елементарни познания по италиански език. Полицията събира документи в Университета в Перуджа, за да потвърди описаното поведение и да докладва за престъпления, свързани с разкриване на служебна тайна, идеологически лъжи, извършени от държавни служители, и много други", цитира Вани думите на говорител на Прокуратурата в Перуджа.

Според Вани, в разследването се е включила и финансовата полиция на Перуджа. Ръководството на Университета от своя страна временно е отстранило от работа заподозрените лица, въпреки че по-рано учебното заведение излезе с официална позиция по случая, отричащо измамата.

Предполага се, че в скоро време Суарес ще бъде призован да се яви на разпит в Италия.

  Сподели
240