Трагедия сполетя семейството на Сигурдсон


Н. Гавазов

Трагедия сполетя семейството на Сигурдсон

11-годишният брат на съпругата на халфа на Евертън Гилфи Сигурдсон почина в резултат на небрежно боравене с оръжие, съобщи The Sun.

Трагедията се случи на 8 септември, пет дни преди първия мач на Евертън във Висшата лига с Уест Бромич (5-2), в който участва и самият Сигурдсон. 11-годишният Максимилиан Хелги Иварсон случайно се застреля с пушка, като я взе от заключен шкаф за оръжие. Баща му е обичал да ловува, но не е известно дали това оръжие е принадлежало  на него.

В сърцераздирателен некролог, написан във вестник Morgunblaði от Сигурдсон, съпругата му и други членове на семейството, Максимилиан е описан като "прекрасен малък брат с големи мили очи“. От ранна възраст той е  говорил три езика. Наричали са го "отговорен, трудолюбив и умен“.

"Сърцето ми се разбива, когато пишем тези думи. Първото нещо, което ми идва на ум е благодарността. Благодаря за възможността да бъда с него през това кратко време, че беше тук, и да се наслаждавам на прекрасното му присъствие", се съобщава във вестника.

  Сподели
136