Магуайър обидил и ударил полицай в Гърция


Н. Гавазов

Магуайър обидил и ударил полицай в Гърция

Защитникът на Манчестър Юнайтед Хари Магуайър бе арестуван, докато се намираше на почивка на остров Миконос за обида и нападение на полицейски служител.

След като приключи сезон 2019/20 с поражение с 2: 1 от Севиля в полуфиналите на Лига Европа, Магуайър замина за гръцкия остров, където трябваше да се възстанови и събере сили за новата кампания.

Почивката в южната съседка обаче се превърна в кошмар за англичанина.

След като местният бар се опита да затвори около полунощ поради ограничения, наложени от мерките за борба с коронавируса, компанията на Магуайър отказа да се прибере и продължи да вдига шум, което принуди местните жители да се обадят в полицията.

Органите на реда, които пристигнаха на местопроизшествието, бяха изправени пред агресията на най-скъпия защитник в света и той, както и няколко негови приятели трябваше да пренощуват в полицейското управление.

"Футболистът словесно малтретираше офицера, а след това го удари", се казва в изявление на полицията в Миконос.

Юнайтед от своя страна също излезе с изявление, в което заявява, че клубът е запознат с инцидента и уверява, че Магуайър си сътрудничи изцяло с местните власти за установяване на всички обстоятелства на инцидента.

"Клубът е в течение на случилото се с Магуайър в Миконос. С него вече беше осъществен контакт и той изцяло съдейства на гръцките власти. За момента няма да правим повече коментари", заявиха от английския клуб.

Нападение на полицай в Гърция се смята за углавно престъпление и се наказва с лишаване от свобода до десет години. Според запознати с местните закони, едва ли обаче Магуайър ще попадне зад решетките. По-вероятният вариант е англичанинът да получи забрана да напуска страната докато върви делото срещу него.

  Сподели
176