Убиха още един фен на Спартак Москва


Н. Гавазов

Убиха още един фен на Спартак Москва

От Министерството на вътрешните работи на Русия (ГУВД) потвърдиха появилата се тази сутрин информация, за смъртта на още един привърженик на футболния клуб Спартак Москва. Изявление за медиите направи официалният представител на ведомството Виктор Бирюков, който съобщи, че 19-годишният Павел Казаков е убит от двама кавказци на една от станциите на метрото.

„С престъплението вече се занимават следователи. Всичко необходимо ще бъде направено, з ада се установят и заловят извършителите. На потърпевшия са му нанесени множество удари с нож. Приет е в болницата, където след два часа е починал", заяви говорителят на ГУВД.

Това е втора жертва в рамките на една седмица на футболен запалянко на Спартак Москва. На 6 декември на Кронщадския булевард в Москва възникна спречкване между местни младежи - членове на една от групировките на футболния клуб и четирима пришълци от Дагестан. В хода на спречкването кавказците използвали травматично оръжие. В резултат, 25-годишният Дмитрий Филатов е с опасност за живота си, а 28-годишният Егор Свиридов загина от изстрел в главата. По предварителни данни на милицията, четиримата се опитали да се подиграят на московчани, откъдето започнал и конфликта.

Именно Свиридов бе лидер на групировката и смъртта му предизвика призиви за отмъщение сред феновете на Спартак. В интернет-форумите и сайтовете се появи съобщение за саморазправа със задържаните дагестанци. Наложи се милиционерите да започнат специални мероприятия по предотвратяване на изстъпленията. Смята се, че безредиците по време на срещата от 6 кръг на груповата фаза на Шампионската лига срещу Жилина бяха предизвикани именно от убийството му.

Очакванията според специалистите са, че днешното убийство на футболния фен ще доведе до ескалиране на напрежението.

 

  Сподели
151