Отстраниха вратар заради домашно насилие


Н. Гавазов

Отстраниха вратар заради домашно насилие

Вратарят на Далас Джеси Гонзалес бе отстранен от отбора по време на разследване за възможно домашно насилие, свързано с него.

"МЛС провежда независимо разследване по този въпрос и ще поддържа тесен контакт с Далас, местните правоохранителни органи и Асоциацията на играчите на МЛС през целия процес. Играчът премина всички необходими тестове и в момента преминава медицински прегледи за злоупотреба с вещества и проблеми с психичното здраве. Гонзалес няма да има право да участва в никакви отборни дейности, докато изследването не бъде завършено“, се казва в изявлението на лигата.

Далас излезе със собствено изявление, в което представителите на клуба заявиха, че ще работят в тясно сътрудничество с МЛС, докато процесът не приключи.

"По-рано тази седмица научихме за обвиненията, свързани с вратаря Джеси Гонзалес. Далас приема тези твърдения много сериозно и напълно подкрепя действията на лигата за отстраняване на играча по време на разследването. Докато разследването продължава, Далас вече няма да има коментари по този въпрос", се казва в изявление на Далас.

Гонзалес играе за Далас от 2011 г., като през 2015 г. подписа първия си професионален договор като играч. Общо през кариерата си той проведе 119 мача за Далас, като допусна 167 гола и запази суха вратата си в  32 срещи.

  Сподели
176