Хетафе и Виляреал са заподозрени в уговаряне на мач


Н. Гавазов

Хетафе и Виляреал са заподозрени в уговаряне на мач

Хетафе и Виляреал са заподозрени в организиране на  договорна среща в края на миналия сезон. В последния кръг от Примера през май 2019 г. отборите завършиха помежду си 2:

Журналисти откриха запис на разговори между бившите футболисти Карлос Аранда и Пако Естебан, в които се споменава нападателят на Хетафе Хорхе Молина. Аранда кани Естебан да се свърже с Молина, за да обсъдят точния резултат от мача. Предполага се, че на играчите на двата отбора са платени 1.8 - 2 милиона евро.

Записът е свързан с наскоро приключен процес за организиране на договорни мачове, в който участват 11 участника, като  9 от тях са осъдени на реални затворнически срокове. Бившият секретар на Осасуна Анхел Мария Бискайя е осъдена на 8 години и 8 месеца. Смята се, че мачът Хетафе-Виляреал също е сред заподозрените по това дело.

Пресслужбите на двата клуба отрекоха обвинения за участие в договорни мачове. Хетафе изрази пълна подкрепа за Молина, Виляреал ще проучи възможността да заведе дело в защита на репутацията си.

  Сподели
455