Футболист призна за убийство на сина си


Н. Гавазов

Футболист призна за убийство на сина си

Турският футболист Цевхер Токташ, който е част от аматьорския клуб на Бурса Йълдъръм Спор, призна, че е убил петгодишния си син, съобщава  Daily Sabah.

Бившият играч от Суперлигата призна за деянието 11 дни след смъртта на детето. Синът на Токташ е хоспитализиран с подозрение за COVID-19. 32-годишният спортист се обадил на лекарите, след като детето започнало да кашля и получило треска. Футболистът го последвал в болницата.

На 23 април турчинът извикал лекарите в отделението, казвайки, че синът му има проблеми с дишането. Лекарите обаче не са успели да  спасят живота на детето. Предвид симптомите, характерни за пациентите с коронавирусна инфекция, лекарите записали, че заболяването е причина за смъртта на сина на футболиста. Самият Токташ по-късно се обърна към полицията и направил  искрено признание.

Турчинът заяви, че удушил собствения си син с възглавница, когато те били оставени сами в отделението. Той обясни това, като каза, че никога не е обичал детето. Виновният отрича наличието на някакво психично заболяване.

Полицията задържа Токташ и сега  спортистът ще бъде съден за убийство. Той е изправен пред доживотен затвор. Освен това властите решиха да ексхумират тялото на сина на Токташ за аутопсия.

Токташ е играл за Хаджеттепе, за който записа седем мача в Суперлигата.

  Сподели
174