Защитник на СПАЛ предотврати кражба


Н. Гавазов

Защитник на СПАЛ предотврати кражба

33-годишният бразилски защитник от  полски произход Тиаго Сионек, който играе за СПАЛ, предотврати кражба в един от магазините за цигари  в центъра на Ферара, съобщава италианският журналист Джанлука Ди Марцио.

Крадецът се опита да избяга от мястото на престъплението, но полският защитник успя да настигне престъпника и да го задържа до пристигането на полицията. Кметът на града изрази обществена благодарност към играча, че пое инициативата в толкова труден за страната момент.

"След като чух новината за преследването, веднага  се свързах със Сионек по телефона, за да му благодаря. Искам да го направя сега на публично място. Постъпката му е жест на великодушие и алтруизъм, която става наистина специална в този тежък за страната ни момент. Да се ​​намеси в ситуацията с кражба и без страх да спре престъпника  след преследването му, трябва да бъде смел и обичащ този град. В тези трудни дни, когато трябва да стоим далеч един от друг, благодарение на това всички ние се чувстваме по-обединени“, каза кметът на града Алън Фабри.

През този сезон Sionek участва в 22 мача за SPAL във всички турнири, отбелязвайки 1 гол и 2 асистенции.

  Сподели
121