Футболната общественост подкрепи бивш играч на Арсенал след трагедията


Н. Гавазов

Футболната общественост подкрепи бивш играч на Арсенал след трагедията

Нападателят на Стоук Сити, играещ под наем за Бристол, Бнеик Афобе публикува изявление за смъртта на двегодишната си дъщеря.

"Амора е откарана в болница за лечение след внезапно развитие на тежка инфекция. За съжаление, след това тя претърпя редица сериозни усложнения и въпреки факта, че лекарите направиха абсолютно всичко възможно, Амора умря мирно с любовта на семейството си до себе си. Цялото семейство е напълно опустошено и разбито от сърце и бих искал да помоля за уважение на тяхната конфиденциалност в това невероятно трудно време", се казва в съобщението.

Бристол Сити посвети на Афобе победата си с 5: 2 над Хъдърсфийлд. Футболистът вероятно ще пропусне останалата част от сезона след сериозна контузия на коляното през септември.

Цялата футболна общност отдава почит на конгоанеца.

Стоук изказа съболезнованията си към Афобе  в Twitter, като написа: "Мислите и молитвите на всички в Сток Сити са с Беник Афобе след трагичната новина тази сутрин. Ще бъдем с теб, Беник".

Бившият съотборник на Афобе в  Арсенал Джак Уилшър написа: "Беник, брат ми, моите думи никога няма да са достатъчни, за да изразят колко дълбоко съжалявам за загубата ти и знам, че нито една дума няма да излекува болката в сърцата ви точно сега. Просто знайте, че аз винаги съм твой, Лоис и вашето семейство. Заразителната усмивка на Амора ще живее в сърцата ни завинаги. Обичам те приятелю. Дръжте се".

Съобщения за подкрепа също бяха изпратени от Арсенал, Борнемут и много футболисти, включително футболистът на Астън Вила Тайрън Мингс и полузащитникът на Лестър Джеймс Мадисън, който след победата над Евертън съблече фланелката си и показа съобщението: "Беник, ние всички сме с теб, брат".

  Сподели
136