От блясъка на Шампионската лига до екзотиката на Азия от BetIndex


FUTBOL-TV

От блясъка на Шампионската лига до екзотиката на Азия от BetIndex

Футболът не е само "ушатата“ купа и мегасблъсъците между Барселона и Манчестър Юнайтед, Реал (Мадрид) и Ювентус и т.н. Любимата игра на цялата планета тупти на милиони локации по целия свят, а платформите за онлайн залози отварят все повече очите на публиката и към доскоро непознати и екзотични дестинации. Естествено, Шампионската лига и първенствата от Топ 5 на Европа продължават да се радват на най-голяма популярност, но не са малко вече играчите, които насочват вниманието, както и вложенията си в по-необичайни посоки като Индонезия, Перу или Ямайка.

Големите букмейкъри покриват (почти) всички лиги

Основните компании за интернет залози включват в тиражите на практика всяка държава с нейната първа дивизия, като за доста страни се предлагат и по-ниските нива на футбола. Съществуват, разбира се, и изключения или поне ограничения по отношение на видовете прогнози, за които се приемат пари. Сравнението между различни първенства и предлаганите за тях коефициенти все пак изисква време, ако потребителят започне да отваря поотделно уеб адресите на всеки букмейкър. В това отношение много полезни са сайтове като betindex, които събират много удобно и нагледно информацията за няколко различни компании. В ежедневната програма бързо и лесно могат да се открият всички важни мачове за съответния ден, както и редица по-екстравагантни предложения, ако все още така продължаваме да възприемаме шампионатите на Перу или Тайланд например.

Уебсайтът betindex.net спортни залози показва какви са коефициентите за краен изход на всички основни букмейкъри, които имат лиценз за дейност на българския пазар – efbet, bet365, bwin, betfair. Така един играч за секунди може да свери коя компания предлага най-добри условия в съответния момент. Възможно е конкретен мач да не присъства в програмата на един букмейкър, а да се предлага от друг, като това също се проверява бързо и безпроблемно в програмата за деня.

Освен коефициентите за краен изход, който се бележи от добре познатите знаци 1, Х, 2, експертите в спортните залози дават и допълнителна оценка на вероятността всеки един от тези варианти да стане факт за даден мач. Така например за срещата Испания – Румъния ставките за победа на домакина и за равен резултат се различаваха чувствително (около 1,20 за 1 и между 7,00 и 9,00 за реми), но специалистите прогнозираха почти еднакъм шанс да излезе един от тези два варианта.

Търсенето на изненада е най-голямата тръпка

В това отношение играчите наистина могат да получат съществена помощ от познавачите на онлайн бетинга. Никой нищо не гарантира, разбира се, но запознатите в дълбочина с футболната игра имат инстинкта да усетят къде е възможно фаворитът да не оправдае очакванията. Да се уцели такава изненада означава и голяма доза късмет, но без него така или иначе никой не успява в света на виртуалния хазарт. Прогнозата да сензация обикновено не се опира толкова на логична теза и на здрави разум, колкото на умението да се предвиди кога може да се получи изключение от правилото. И Барселона в Испания, Манчестър Сити в Англия, и Ювентус в Италия все някога губят точки, а и мачове – най-сладко е за тези, които успеят да предвидят кога ще се случи това.

  Сподели
135