Основателят на ЛГТБ-движението на Ливърпул: В Катар е безопасно за нас


Н. Гавазов

Основателят на ЛГТБ-движението на Ливърпул: В Катар е безопасно за нас

Пол Аман, който е основател на ЛГТБ - движението на феновете на Ливърпул Kop Outs, увери, че лесбийките и гейовете, подкрепящи колектива на Юрген Клоп, могат със спокойна душа да се отправят към Катар на Световното клубно първенство.

По-рано този месец изпълнителният директор на Ливърпул Питър Мур трябваше лично да успокоява ЛГБТ феновете на клуба си за предстоящото си пътуване до Катар през декември. Това изявление на боса дойде на фона на публикации в британския печат, в които разкриха данни за преследване на гейове и лесбийки в ислямската държава.

Аман реши да не се доверява  на думите на Мур и лично пътува до Катар заедно със съпруга си, за да се увери, че противно на очакванията, пребиваването в държава с ортодоксален ислям е напълно безопасно за всички сексуални малцинства.

"В нощта преди полета съпругът ми не искаше да пътува. Той каза: "Не искам да отивам. Не искам да пътуваш. Изобщо не съм сигурен в това". Наложи ми се да го успокоявам. Бяхме поканени там и скандалът е последното нещо, което те искаха да получат.

Той се съгласи, но така или иначе бе видимо нервен, докато прекарахме няколко дни там. Тогава започнахме да осъзнаваме колко е комфортна  тази страна. Радвахме се, че се чувстваме в безопасност там. Беше добре.

Никога не съм бил на такова космополитично място. 87 процента от населението на страната им не са катарци. Страната няма никаква индивидуална култура. Тяхната култура е формирана от китайци, роби, африканци, европейци и т.н.

Ето защо, решете сами. Но лично аз с удоволствие ще се върна там. Имам всички основания да вярвам, че хората ще бъдат в безопасност там.

Вече разговарях с много хора и те казаха, че получената от мен информация им е помогнало да вземат решение", заяви Аман.

  Сподели
181