Роден букмейкър пусна залози за кметските избори в София и Пловдив


Н. Гавазов

Роден букмейкър пусна залози за кметските избори в София и Пловдив

Български организатор на хазартни игри за първи път пусна залози за местни избори 2019. По всичко изглежда, че интересът към прогнозиране на различни събития в политиката е накарало Winbet, по примера на някои чужди букмейкърски къщи, да пусне залози за най-голямото политическо събитие в България през есента на тази година.

По-конкретно родният букмейкър даде своите коефициенти за следващ кмет на двата най- големи български града София и Пловдив.

Според Winbet, фаворит в надпреварата за кметския стол на столицата е сегашният градоначалник Йорданка Фандъкова. Коефициентът за нея е 1.56.

Очаквано, на второ място се нарежда представителят на Инициативния комитет Мая Манолова. Нейните шансове се оценяват от Winbet на 2.05.

Значително по-ниски са шансовете за успех на Борислав Игнатов от Демократична България – 5.00, на Ангел Джамбазки от ВМРО – 8.00 и на Борис Бонев от Спаси София – 9.00.

В опцията "Друг" попадат всички останали кандидати. Техните шансове се оценяват от Winbet с коефициент 20.00.

Още по-интересни са прогнозите за град Пловдив. Winbet дава най-големи шансове на кандидатурата на Здравко Димитров от ГЕРБ – 1.73. Много близо обаче е Славчо Атанасов от ВМРО - НФСБ. Коефициентът за победа на бившия кмет на Града под тепетата е 1.86.

Според Winbet, останалите кандидати значително изостават от първите двама. Съюз за Пловдив – Дани Каназирева е с коефициент за победа 4.00, БСП – Николай Радев е с 6.00 и друг кандидат е с 20.00.

Напомняме, че досегашният кмет на Пловдив Иван Тотев се отказа от участие в предстоящия местен вот.

  Сподели
301