Александър-Арнолд влезе в Книгата на рекордите на Гинес


Н. Гавазов

Александър-Арнолд влезе в Книгата на рекордите на Гинес

Трент Александър-Арнолд влезе в Книгата на рекордите на Гинес, като актуализира постижението за броя на асистенциите в един сезон на Висшата лига сред защитниците.

През миналия сезон 21-годишният Александър - Арнолд постигна огромен напредък, като помогна на "червените" да се борят за титлата във Висшата лига и допринесе за спечелването  на Шампионска  лига.

По време на кампанията 2018/19 Трент асистира на партньорите си от  Ливърпул 16 пъти, включително 12 във Висшата лига, което е нов  световен рекорд.

Така Александър-Арнолд влезе в изданието на Книгата 2020 г., подобрявайки  предишното постижение на Анди Хинклиф (1994/95) и Лейтън Бейнс (2010/11), които асистираха 11 пъти в сезона на Висшата лига.

"За мен е чест. Винаги искам да се движа напред и да помагам  на отбора да създаде колкото се може повече моменти. Естествено, това е заслуга на момчетата, защото те изпращат топката в мрежата. Футболът е отборна игра и без тях този рекорд  не би бил възможен.

Това е момент на невероятна гордост за мен и семейството ми и се надявам да продължи няколко години“, заяви Александър-Арнолд.

  Сподели
176