В Chevrolet са недоволни от сътрудничеството с Юнайтед


Н. Гавазов

В Chevrolet са недоволни от сътрудничеството с Юнайтед

Chevrolet силно е разочарован от партньорството си с Манчестър Юнайтед и няма да поднови договора си за спонсорство с клуба.

Само преди ден пресата съобщи, че клубът от  "Олд Трафорд" вече търси  нов спонсор в замяна на Chevrolet, договорът с който изтича в края на следващия сезон.

Според Daily Mail, Chevrolet дори няма да се опита да се споразумее за нов контракт. Шефовете на автомобилния гигант даже съжаляват, че са се съгласили  да платят на Юнайтед  400 милиона британски лири за седем години.

Сътрудничеството между Юнайтед и Chevrolet започна през 2014 г., но сделката бе договорена още през 2012 г. - по това време "червените дяволи"  редовно се бориха за най-високите награди при Сър Алекс Фъргюсън и изобщо не предполагаха влошаване на спортните резултати.

Оттогава Юнайтед бележи само регрес, а при Оле Гунар Солскяер остана без Шампионска  лига и записа  най-лошия си старт на сезона през последните 30 години. Влошаването на спортните резултати на "дяволите" е причината Chevrolet да откаже  това сътрудничество.

"Това сътрудничество бе обречено от самото начало. Chevrolet имаше чувството, че са платили прекалено и никога няма да обсъдят нова сделка", заяви източник от "Олд Трафорд".

  Сподели
113