Неймар и Барселона подадоха иск един срещу друг


Н. Гавазов

Неймар и Барселона подадоха иск един срещу друг

Нападателят на ПСЖ Неймар и Барселона заведоха дела един срещу друг. Според AS, играчът е трябвало да получи бонус от 40 милиона евро от испанците, преди да се присъедини към френския клуб, но получи само 14 от тях. Сега той иска по съдебен път да получи останалите пари и още 10% обезщетение.

Барселона, която през миналия трансферен прозорец се опита да си върне нападателя, от своя страна смята, че Неймар е нарушил условията на споразумението и се опитва да върне 75 милиона евро. Договорът на нападателя бе купен за рекордната сума от 222 милиона евро, преди бразилецът да стане играч на ПСЖ.

Делото вече е отлагано два пъти. Изслушването първоначално бе насрочено за 31 януари 2019 г., но бе отложено в последния момент. Следващата дата на съда бе насрочена  за 21 март, но адвокатите на Неймар отказаха да предоставят договора на играча с ПСЖ. Това принуди съдията да отложи заседанието за  27 септември.

Отбелязва се, че сред свидетелите трябва да бъде и президентът на френския клуб Насер Ал Хелайфи, въпреки че преди това той каза, че ще откаже да дава  показания.

  Сподели
351