Неймар може да стане гражданин на Кипър


Н. Гавазов

Неймар може да стане гражданин на Кипър

Нападателят на ПСЖ Неймар договаря покупката на апартаменти в елитния комплекс The Icon, който се строи от строителната компания  Imperio Properties.

Пини Захави, който е агент на Неймар, бе забелязан в офиса по продажбите на Imperio Limassol заедно с изпълнителния директор на компанията Янис Мисирлис. Купуването на дом в Кипър ще позволи на Неймар да получи гражданството на тази страна. Според инвестиционната програма на страната, всеки инвеститор, инвестирал 2 милиона евро в икономиката на острова, включително в недвижими имоти, може да стане гражданин на Кипър. Вярно е, че в допълнение към това той ще трябва да плати дарение от 150 хил. евро и да потвърди законността на финансовите източници.

Цената на апартаментите с обща площ от 500 квадратни метра. м на първата брегова линия в Лимасол може да надхвърли 5 млн. евро. Тази сума ще бъде достатъчна за бразилския спортист да получи второ гражданство. Придобиването на недвижими имоти в Кипър може да означава възобновяване на преговорите между ПСЖ и Барселона за трансфера на Неймар в испанския клуб. Това може да бъде улеснено от това, че играчът ще има европейско гражданство.

  Сподели
505