Трима загинаха при безредици в Хондурас


Н. Гавазов

Трима загинаха при безредици в Хондурас

Срещата между тези отбори е едно от най-важните местни дербита и трябваше да се проведе на стадиона в столицата  Тегусигалпа.

Според източници безредиците са започнали от фенове на Олимпия, които хвърляли камъни по автобуса с футболистите  от Мотагуа.

След това е започнало  масово сбиване, както извън стадиона, така и вътре в него, където по времето на инцидента е имало  повече от 10 хиляди души.

Местните власти трябваше да използват сълзотворен газ, за ​​да укротят ентусиазма на феновете, след което официалните лица на тази среща решиха да отменят двубоя.

Както стана известно от думите на прессекретаря на местната болница Лора Шенхер, трима са убити убити, а седем са ранени от огнестрелно оръжие. Един от тях е малко момче.

Освен това в безредиците бе ранен бившият играч на Селтик Емилио Исзагире, който се намираше в автобуса на отбора на Мотагуа.

По-късно в  публикация в Instagram Исагире написа: "Боли от мисълта за загиналите при сблъсъците".

Мотагуа обвини за инцидента ултрасите на  Олимпия: "Инцидентът трябва да бъде разследван от властите и извършителите да бъдат наказани."

Мотагуа е действащ  шампион на Хондурас. През настоящия сезон, след четири изиграни мача, Олимпия е на второ място, а Мотагуа е на пето място.

 

  Сподели
404