Убиха бивш национал на ЮАР


Н. Гавазов

Убиха бивш национал на ЮАР

Бившият футболист от националния отбор на Южна Африка, Марк Бачелор бе застрелян в колата си, докато я паркира пред дома си в Оливедейл, Йоханесбург, около 18:00 часа в понеделник.

Според полицията, двамата убийци се приближили с моторите си до автомобила на Бачелор и открили стрелба. Седем куршума са пробили дясното стъкло и всички те са попаднали в тялото му, причинявайки неговата смърт. Извършителите са оставили имуществото на бившия футболист непокътнато, въпреки че той е имал бижута по себе си, портфейл пълен с пари, както и други ценности.

От полицията потвърдиха информацията.

"Той е бил прострелян няколко пъти и е умрял в своя  автомобил. След това заподозрените са потеглили, без да вземат нищо.

Мотивът за атаката все още е неизвестен. Никой не е арестуван", заяви подполковник Лунгело Дламини, който е говорител на полицията.

Бачелор бе в голям конфликт с известния параолимпийски Оскар Писториус, преди бившият бегач да бъде арестуван за убийството на годеницата му Рива Стеенкамп през 2013 г. На процеса, който завърши през 2014 година, Оскар бе признат за виновен в "причиняване на убийство", а след това тя бе променена в "извършване на убийство".

По време на заседанията по делото Бачелор често беше в половината на залата, в която седеше семейството на убитата. След едно от тях Писториус го заплаши, че ще му счупи краката.

Писториус  застреля Стеенкамп в ранните часове на Свети Валентин през 2013 година.

Той откри  огън по нея през заключената врата на банята, по-късно твърдейки, че е помислил, че това е крадец.

Бачелор игра за  Кайзер Чийфс и Орландо Пайрътс, както и за националния отбор на родината си, преди да се премести в телевизионно предаване  след оттеглянето си от играта.

  Сподели
460