И изведнъж телефонът звънна...


Н. Гавазов

И изведнъж телефонът звънна...

Ръководството на клуба от девета английска лига Чичестър Сити не се церемони и уволни мениджъра на отбора по време на футболна среща от поредния кръг на първенството. Малко известния зад пределите на графство Съсекс клуб, сега влезе в световните новини след като в мач от местната лига, наставника на лилаво-белите Марк Поултън, докато ръководеше спокойно действията на възпитаниците си получи телефонно обаждане. Същността на разговора бе кристално ясна: „Вие сте уволнен!"

Това се оказа не на шега и специалистът, който получава по 200 паунда на ден трябвало да си тръгне. А в миналия сезон Чичестър зае трето място в шампионата на графство Съсекс.

„Може би аз съм първия треньор в света, който е уволнен по телефона по време на мач на своя отбор", заяви недоволния мениджър.

Към момента на обаждането отбора на Поултън водели срещу Редхил с 2:1.

„Не мога да повярвам какво се случи. В клуба цари беззаконие и хаос. Извинете, но наистина е по-добре да си тръгна. През второто полувреме ми позвъни Гари Уокър, който ми каза, че не мога да продължа работата си. Те не можаха ли да намерят по-подходящо време? Мога да кажа само - Чичестър е най-непрофесионалния и лошо подреден клуб. Там има хора, за които интересите на отбора не са важни. Те се занимават изключително с интриги", поставя точка на своите отношения с клуба Поуптън.

 

  Сподели
124