Спукана гума и висока скорост са причинили смъртта на Рейес


Н. Гавазов

Спукана гума и висока скорост са причинили смъртта на Рейес

Стана известна възможната причина за смъртта на Хосе Антонио Рейес, твърди El Mundo Deportivo.

Според източника,  Mercedes Brabus S550, управляван от футболист, се е движил  със скорост 237 км / ч. Това се доказва от предварително проучване, направено на мястото на трагедията. Причината за смъртта на Рейес и неговия 23-годишен братовчед най-вероятно е спукана гума. В резултат на това, водачът не е успял да се справи с управлението, колата е излетяла от пътя, претърколила  се и се е запалила.

Съобщава се, че бившият футболист  не се е качвал на Mercedes Brabus S550 в продължение на няколко месеца, а вместо него е използвал другата си марка Ferrari. Експертите предполагат, че гумата се е пръснала  поради недостатъчно налягане в нея.

Напомняме, че инцидентът с Хосе се случи на 1 юни. Тялото на бившия футболист бе доставено на стадиона в Севиля, където феновете се сбогуваха с него. Погребението на Рейес ще се състои в понеделник в родния му град Утрере.

Хосе е възпитаник на Севиля. Той игра за андалусците от 2000 до 2004 година и от 2012 до 2016 година. На сметката си има 242 мача и 37 гола за севилци.