Национал на Чехия загина в катастрофа


Н. Гавазов

Национал на Чехия загина в катастрофа

Футболистът от националния отбор на Чехия и Аланияспор Йозеф Шурал загина при катастрофа на клубния автобус в Турция. Това се е случило след гостуването на Кайзериспор, на влизане в Аалания. Ранени са шест футболисти - Папис Сисе, Стивън Коулкър, Джалма Кампос, Уелинтон, Айзък Саки и Баяно. Те са настанени в болница и липсва информация за здравословното им състояние.

Трагедията се е сучила, защото шофьорът на микробуса е заспал зад волана. Вторият шофьор също бил заспал. И двамата са оцелели след катастрофата, като този, който е бил зад волана, е бил арестуван на момента.

Йозеф Шурал има  20 мача за националния отбор на Чехия. Той остави жена и две деца, като второто от тях се роди само преди два месеца.

"Искам да изразя искрени и дълбоки съболезнования на семейството на Йосиф и приятелите му. Той бе скромен човек и той ще ни липсва.

Познавах Йосиф от представянето  му за Слован. Той беше много честен човек и за него ще останат само най-приятни спомени. Новината за смъртта на е голям удар за мен. Моите съболезнования към семейството", заяви старши-треньорът на чешкия национален отбор Ярослав Шилхави.

  Сподели
543