Стърлинг предлага да се отнемат точки за прояви на расизъм


Н. Гавазов

Стърлинг предлага да се отнемат точки за прояви на расизъм

Крилото на Манчестър Сити Рахим Стерлинг призова футболните власти да наказват отборите за прояви на расизъм,  като отнемат девет точки от актива им.

Сегашният сезон е засенчен от редица инциденти на расистка почва. Включително това докосна и Стърлинг, който беше подложен на обиди от фен на Челси в мача между двата отбора от  Висшата лига на "Стамфорд Бридж".

Наскоро играчите дори организираха 24-часов бойкот в социалните мрежи, за да покажат своята нетърпимост към расизма, но Рахим смята, че са необходими по-сериозни мерки.

"Предлагам да ги наказваме, като отнемаме  девет точки за расистки обиди. Това звучи сурово, но кой  фен би рискувал да се държи като расист, ако това може да изпрати отбора му в по-долната дивизия  или да го лиши от титлата?

Също така отборът трябва да проведе  три мача при празни трибуни. Тогава те ще загубят приходите си, а това ще бъде пряк резултат от расисткото поведение.

От върха до дъното, по целия свят, черните и азиатските играчи, фенове и треньори са жертви на расизъм. Това се случва всеки ден - от уличния футбол до Шампионска лига.

Според мен,  футболното ръководство не предприема необходимите мерки за решаване на проблема. Това не е достатъчно", пише Стърлинг в колоната си в The Times.

  Сподели
476