Баща осъди клуб за расизъм спрямо сина му


Н. Гавазов

Баща осъди клуб за расизъм спрямо сина му

Английският клуб Уинърс Рейнджърс бе глобен с 3 000 паунда за расизъм и емоционално насилие върху футболист. Според източника,  съдът е взел такова решение по делото на бащата на 10-годишен  футболист на отбора. Родителят  на детето, който е цветнокож,  съди клуба за това, че синът му е бил заменен по време на  един от мачовете. Инцидентът е станал през 2018 г. по време на летен турнир като част от подготовката за новия сезон. Малко след това бащата на младия футболист завежда дело за расизъм срещу клуба, което в крайна сметка спечели.

"През миналото лято отборите от  U10 участваха в предсезонен  турнир и мениджърът  замени този играч. Баща му обаче направи погрешни заключения, тъй като смените са само част от играта и нищо повече. Мениджърът просто искаше да даде на всички равни възможности и време за игра.

Загубата на три хиляди паунда е голям удар за клуб като нашия. Децата са най-важни за нас, искаме те да обичат да играят футбол. Ако срещнем добър играч, това е просто бонус  за нас. Сигурен съм, че можем да оспорим решението на съда и да върнем парите си", каза секретарят на клуба Фил Чик.

  Сподели
487