Полицията започна разследване на вратаря на ПСЖ


Н. Гавазов

Полицията започна разследване на вратаря на ПСЖ

Вратарят на ПСЖ - Едел е бил разпитан вчера от полицията, като част от разследването, което цели да установи дали футболиста е излъгал за своята самоличност и възраст, съобщава AFP. Полицейски източници разкриха, че Едел е разпитан в резултат на подадена жалба от неговия бивш треньор и агент Никола Филибер, който твърди, че бившия му клиент му дължи 30 000 евро.

Вратарят прекара почти целия ден в полицейския участък в едно от предградията на Париж и при освобождаването си отказа да разговаря с журналисти.

Едел се появи за първи път в заглавията на вестниците миналата година, когато Филибер заяви, че истинската възраст на камерунеца е 29, а не 24 години и се казва Амбросе Беймена.

Френският спортен седмичник Le 10 Sport публикува в петък отново информация, че вратарят на ПСЖ лъже за годините си. Изданието публикува копие от искането му за лиценз за игра през 1998 г. , където датата на раждане е 19 април 1981 година, а името Амбросе Беймена.

От Севиля, които загубиха с 0:1 от ПСЖ в мач от груповата фаза на Лига Европа, реагираха светкавично и заявиха, че вече са сезирали УЕФА за "предполагаеми нередности" по отношение регистрацията на играча във френския клуб.

 

  Сподели
118