Евра: Аз не съм хомофоб


Н. Гавазов

Евра: Аз не съм хомофоб

Бившият защитник на Манчестър Юнайтед Патрис Евра се извини на ПСЖ за думите сислед мача в Шампионската лига.

На 6 март ПСЖ загуби от Манчестър Юнайтед с 3:1 във втория мач от 1/8-финалите на Шампионска лига и напусна турнира. След мача, Евра влезе в социалните мрежи нарече играчите на ПСЖ  хомосексуалисти ("fagots").

"Искам да внеса яснота. Случи се огромно недоразумение. Видеото бе направено като шега, но френските медии го представиха така, сякаш се противопоставям на хора с нетрадиционна сексуална ориентация.

Не исках да обиждам никого. Не съм хомофоб и нямам нищо против гейовете. Ако съм обидил някого, извинявам се. Не исках това, но френските медии се опитват да ме унижават.

Аз съм за равенство. Имате право да бъдете свободни, без значение какво правите в живота си. Никога не бих осъдил никого, майка ми ме е възпитала по този начин.

Това е важно послание за френските медии, защото те винаги изкривяват думите ми. Знаете ли, момчета, вече не играя във френския отбор, така че каква е работата? Отегчени сте? Защо постоянно се опитвате да вдигате шум около мен, разпространявайки видеоклиповете ми? Спрете! Не обичам вашите игри, обичам футбола", заяви Евра във видео съобщение, публикувано в Twitter.

 

  Сподели
450