УЕФА отговори на обвиненията на Байерн Мюнхен


Н. Гавазов

УЕФА отговори на обвиненията на Байерн Мюнхен

УЕФА, в писмо до председателя на съвета на директорите на Байерн Мюнхен - Карл Хайнц Румениге изрази своето разочарование от потресаващите обвинения, които отправи немския клуб срещу служители от европейската футболна централа. Както е известно, в сряда немския гранд реагира срещу обвиненията за уговорен мач, като реши да подаде съдебен иск срещу двама служители на УЕФА - Лимахер и Бошич, които в свое интервю пред Stern заявиха, че баварците са продали полуфинала си в Купата на УЕФА срещу Зенит за сумата от един милион долара. Парите са били платени от руската мафия.

„Ние твърдим, че и двамата са казали големи лъжи с които са наклеветили хора, организации и футболните клубове, включително и Байерн Мюнхен", писа вчера официалния сайт на шампионите.

В съвместна декларация Румениге и Хопфнер се обърнаха и към президента на УЕФА Мишел Платини с молба да предприеме незабавни действия срещу съответните лица, за да не се петни името на клуба. Освен това те уведомиха боса на европейския футбол за предприетите съдебни мерки срещу двамата му служители.

Отговорът на УЕФА не закъсня.

„Ние сме в голяма степен разочаровани от реакцията на Байерн Мюнхен. Никога не сме смятали немския клуб за виновен в нещо, така, че сме удивени от нападките им към УЕФА. Жалко. Реакцията им е прекалено остра. В тази битка УЕФА и клубовете са от едната страна и ние трябва да бъдем единни, за да успеем в борбата с корупцията. Лимахер се намира в авангарда на тази тежка борба и се ползва с пълното доверие на всички ни", се казва в изявление, публикувано на официалния сайт на европейската централа.

 

  Сподели
145