Футболист пред обвинение в тройно убийство


Н. Гавазов

Футболист пред обвинение в тройно убийство

Футболистът на Ривър Плейт Диего Буонаноте бе освободен от вчерашната тренировка на отбора си, тъй като е призован да се яви пред съдебните власти и най-вероятно обвинен в тройно убийство, съобщава новината Telam . Миналата година футболиста на аржентинския гранд по време на управлението на автомобила си в провинция Буенос Айрес, губи контрол над превозното средство, вследствие на което тримата му спътници загиват, а той оцелява. Според информация на следствените органи Буонаноте се спасява благодарение на предпазния си колан.

Според информацията, играчът ще бъде обвинен в тройно убийство по непредпазливост, за което наказанието е до 15 години затвор. Днес той ще се срещне с местния прокурор отговорен по делото Карлос Колимедалгия, където ще даде показания.

"Той каза, че не помни нищо от катастрофата. Заедно с приятелите си е бил на пикник, играли са футбол, направили са си барбекю, след това са ходили в ресторант във Пуебло Фере (Б.ред. курортен град на север от Буенос Айрес), след което при връщането си оттам е настъпило произшествието", заяви прокуротът.

 

  Сподели
156