Ван Дайк е можел да умре през 2012 година


Н. Гавазов

Ван Дайк е можел да умре през 2012 година

Бившият треньор на защитника на Ливърпул  Върджил ван Дайк разказа, че играчът е можел да почине от болест преди шест години.

След като се премести  в Ливърпул от Саутхемптън  през януари за 75 милиона паунда, Ван Дайк си спечели репутацията на един от най-добрите защитници в света.

Въпреки това, в кариерата на Върджил не всичко е било толкова безоблачно. През 2012 година, играейки в родината си за  Грьонинген, Ван Дайк много сериозно се е разболял. Изостряне  на апандисит, перитонит и бъбречна инфекция почти са довели футболиста до летален изход  - само спешна операция помогнала на защитника да оцелее.

"Върджил бе болен, но ние не знаехме какво е то. В началото си мислехме, че той имаше грип. Той прекара няколко дни у дома си, но много го болеше. В местната болница с нищо не успяха да му помогнат, за това той се върна у дома си.

Болката се увеличи и стана много силна, което накара майка му да дойде и тя разбра колко е лошо състоянието му. Тя го заведе  в друга болница и това спаси живота му.

"Бях шокиран. От гигант той се бе превърнал в съсухрен човек, когато се завърна в клуба.  За щастие, той много бързо успя да се възстанови", заяви бившият треньор на резерва на Грьонинген Дик Лукен.

Самият Ван Дайк също говори за периода, в който дори е написал завещание.

"Все още помня как лежах в леглото. Виждах само една тръба стърчаща от мен. Моят организъм бе сломен, аз нищо не можех да направя. В този момент в главата ти се появиха най-лошите мисли.

Рискувах живота си. Майка ми и аз се молехме на Бог и обсъждахме най-лошите сценарии. В един момент, аз дори написах завещание. Ако бях умрял, част от моите пари щеше да наследи майка ми. Разбира се, никой не искаше да говори за това, но ние бяхме длъжни да го направим. За мен всичко можеше да свърши тогава", заяви Ван Дайк.

  Сподели
397