Рома дарява 150 000 евро на пострадалия фен на Ливърпул


Н. Гавазов

Рома дарява 150 000 евро на пострадалия фен на Ливърпул

Рома реши да дари 150 хиляди евро на привърженика на Ливърпул Шон Кокс, който бе ранен преди полуфинала между двата тима от ШЛ през миналия сезон след нападение от фенове на Рома. 53-годишният ирландец изпадна в кома, а сега се нуждае от интензивно лечение.

"Рома и клубният президент Джеймс Палота решиха днес да дарят сумата от 150 хил. евро на семейството на Шон Кокс. Сто хиляди евро от сумата идва от фондацията на Рома, а допълнителни 50 хиляди са дарени лично от президента на клуба. Служител на клуба ще лети до Ирландия, за да се срещне със съпругата на Шон Кокс, за да дари лично средствата на фамилията. Нашият клуб ще продължи да държи връзка със семейството на Шон Кокс, за да може да бъде полезен в бъдещите инициативи, които са свързани с него", съобщи Рома на официалния си сайт.

"Това, което се случи с Шон Кокс не бива да се случва с никой, който присъства на футболен мач. Ние мислим за него от първия ден след инцидента. Надяваме се, че той ще се възстанови напълно", заяви  Джеймс Палота.

  Сподели
426