Сити плащал заплатата на Манчини чрез офшорни фирми


Н. Гавазов

Сити плащал заплатата на Манчини чрез офшорни фирми

Манчестър Сити е криел истинската заплата на Роберто Манчини, който бе мениджър на "гражданите" в периода 2009 – 2013 година. Това съобщава Spiegel, осланяйки се на най-новите отчети на Football Leaks.

По данни на източника, италианецът е подписал два договора със Сити. Според официалния договор той е получавал по 1.45 милиона паунда на година. Имало е обаче и втори контракт, от който Манчини е получавал по 1.75 милиона паунда на година. Тези пари са се плащали от клуба от ОАЕ Ал Джазира, който принадлежи на собственика на Сити шейх Саид Бин – Зайед. Интересното е, че компанията владееща Ал Джзира е офшорна и на практика не може да бъде проследено с точност какви пари са отивали в сметките на Манчини. Не е изключено сумите да са по-големи.

Стават известни и някои от заплатите на футболистите. Например, Лерой Сане ще получи 24.5 милиона паунда за три години работа на "Етихад", докато Серхио Агуеро взема по 18 милиона паунда на година. Илкай Гюндоган пък взима по 11 милиона паунда на година.

  Сподели
373