Неймар е заплашен от затвор по делото за трансфера в Барселона


Н. Гавазов

Неймар е заплашен от затвор по делото за трансфера в Барселона

Нападателят на ПСЖ Неймар е заплашен от лишаване от свобода до шест години по обвинението в делото за трансфера си от Сантос в Барселона, който се състоя през 2013 година, съобщава AFP. Според източника на информацията, испанският съд е започнал проверка на документите по даденото дело. Сега то ще се гледа от трима съдии. Бразилският футболист се обвинява в измама и корупция, а наказанието му може да бъде шест години лишаване от свобода.

Пред съда ще застанат също така родителите на футболиста, сегашният президент на Барселона Хосеп Мария Бартомеу и предшественикът Сандро Росел - всички те са обвинени в корупция. Освен това, Бартомеу, Барселона, Росел и бившият президент на Сантос Одилио Родригес са обвинени в сговор за осъществяване на измама при провеждане на трансфера на Неймар.

Ищец по делото е инвестиционният фонд DIS, който бе собственик на правата на Неймар по време на провеждането на сделката през 2013 година. Тогава Барселона официално обяви, че стойността на трансфера на Неймар е за 57.1 милиона евро, от които 40 милиона отидоха в семейството на футболиста, а 17.1 милиона в Сантос. Така DIS получи само 6.8 милиона евро.

Според експерти и испанският съд, трансферът на Неймар е за минимум 83 милиона евро. Именно това ще се опитат да докажат правораздавателните органи.

  Сподели
421