Малмьо разтрогна с изнасилвача


Н. Гавазов

Малмьо разтрогна с изнасилвача

Както се очакваше, Малмьо разтрогна договора си с ганайския национал Кингсли Сарфо, след като същият бе признат за виновен в два случая за изнасилване на малолетно момиче. Напомняме, че миналата седмица съдът в Малмьо осъди ганаеца на 32 месеца затвор заради сексуални отношения с 14-годишно момиче в апартамент в града, въпреки че двамата са продължили да поддържат отношения в социалните мрежи. Една година след този случай отново се стига до интимни действия, този път в  обществена тоалетна. Тогава девойката се оплаква на майка си и двете подават жалба до полицията, като момичето се оплака, че е било излъгано от Сарфо.

Футболистът ще плати компенсация за момичето от 150 000 крони (17 260 долара), а след като излезе от затвора, той ще бъде депортиран от страната и ще му бъде забранено да се връща в Швеция през  следващите 10 години.

На своята официална страница шведският клуб Малмьо ФФ съобщава, че договорът е прекратен, тъй като действията на 23-годишния африкански халф са тотално несъвместими с ценностите на отбора.

Кингсли е син на ганайски емигранти и пристигна в страната на ранна възраст. Той играе за Малмьо от 2016 година. Смяташе се, че африканецът е един от най-перспективните играчи.

  Сподели
473