Салах ще пости 18 часа преди финала в Шампионска лига


Н. Гавазов

Салах ще пости 18 часа преди финала в Шампионска лига

Нападателят на Ливърпул Мохамед Салах няма да направи компромис с вярата си, независимо от приближаващия най- главен мач от клубния сезон. По-рано физиотерапевтът на "червените" Рубен Понс заяви, че Мохамед ще наруши своя пост, но след това се оказа, че материалът в Onda Cero не отговаря на истината. Според египетското издание El Ahly, позоваващо се на източници, близки до Салах, твърди, че футболистът ще продължи да спазва постите през свещения за мюсюлманите месец Рамадан и в Киев, където ще се състои финала в Шампионска лига.

Съгласно каноните на исляма, мюсюлманите не трябва да ядат и да пият до залез слънце. Това означава, че Салах ще може да се подкрепи едва около половин час преди утрешния двубой с Реал Мадрид, т.е. преди това футболистът ще се подложи на 18-часов пост.

През зимата президентът на Футболната федерация на Египет Хани Абу Рида заяви, че ще помоли футболистите от националния отбор на Египет да не спазват строг пост, тъй като това отрицателно ще повлияе на подготовката за финалите на Мондиал 2018.

  Сподели
428