Салах може да получи земя в град Мека


Н. Гавазов

Салах може да получи земя в град Мека

Полузащитникът на Ливърпул Мохамед Салах ще получи като подарък земеделска земя в Мека. Напомняме, че египетският футболист стана Играч на сезона в английската Висша лига по версията на PFA. Към момента Салах има на сметката си 31 гола и 10 асистенции.

В крайна сметка властите в Саудитска Арабия решиха да наградят Салах с участък земя, което наистина е голям жест от страна на чиновниците, защото става дума за място в свещения за мюсюлманите град Мека.

"Този подарък е уважение към египетската звезда. Той е известен със своя висок морал и добър характер. Салах показва най-добрите качества на мюсюлманите в Британия, благодарение на това той стана посланик на религиозната толерантност и етнически ценности. Има няколко варианта, ако му бъде позволено да има земя в Мека. Тя е негова. А това означава, че той може да я запази, да построи джамия, да създаде благотворителен фонд или да я продаде и да прибере парите за себе си", заяви кметът на Мека Фархад Ал Руки.

Според запознати с традициите и обичаите в саудитското общество, много е вероятно Салах да построи джамия и да я наименува на свое име.

  Сподели
94