Полицията предложи защита на Майкъл Оливър


Н. Гавазов

Полицията предложи защита на Майкъл Оливър

Английската полиция предложи зашита на рефера Майкъл Оливър и неговата жена Люси. Напомняме, че английският арбитър стана едно от главните действащи лица в мача-реванш от четвъртфиналите на Шампионска лига между Реал Мадрид и Ювентус. В добавеното време на срещата се разигра истинска драма - Марсело центрира към намиращия се на далечната греда Роналдо, който свали с глава за Лукас Васкес. Миг преди да нанесе изстрел, испанският национал падна на земята и главният съдия Майкъл Оливър не се поколеба да отсъди дузпа, която Кристиано Роналдо реализира. Преди това обаче англичанинът изгони вратаря и капитан на торинци Джанлуиджи Буфон, който бурно протестира за отсъдената дузпа.

Оттогава Майкъл започна да получава заплахи по свой адрес, а такива бяха отправени и по адрес на неговата съпруга. 33-годишният Оливър стана обект на ненавист от страна на феновете на Ювентус.

Сега става ясно, че полицията на окръг Нортънбри не е оставила без внимание нападките към Оливър, предлагайки персонална защита както на Майкъл, така и на неговата съпруга Люси, която работи като рефер в женската Суперлига. Що се отнася до нападките в Интернет, полицията издирва абонатите и на всеки един ще бъде отправено предупреждение. Самият Оливър няма регистрация в социалните мрежи, но съпругата му има акаунт в Туитър, където са публикувани обидите и заплахите за живота на двамата.

Напомняме, че Оливър вече се върна към работа след скандалния мач. Майкъл бе четвърти арбитър на двубоя между Хъдърсфийлд и Уотфорд в неделя, а тази вече ще ръководи двубоя между Уест Хем и Стоук Сити.

По-рано днес УЕФА излезе с изявление относно появилите се информации за постъпили смъртни заплахи по адрес на съдия Майкъл Оливър и неговата съпруга.

"Решително осъждаме заплахите по адрес на Майкъл Оливър и съпругата му, и очакваме, че властите ще вземат мерки по отношение на тези, които са извършили тази ужасна постъпка", се казва в изявление на УЕФА.

  Сподели
93