Челси ще плати солидно обезщетение на семейство Кросуейт


Н. Гавазов

Челси ще плати солидно обезщетение на семейство Кросуейт

Челси сключи извънсъдебно споразумение със семейството, което създаваше проблем със строителството на новия стадион на мястото на "Стамфорд Бридж". Напомняме, че семейство Кросуейт, живеещо в непосредствена близост от стадиона на "сините", се опасяваше, че новото спортно съоръжение ще спре слънчевата светлина до техния дом.

През януари в спора се намеси съвета на кръг Хамърсмит и Фулъм, които закупиха земята под дома на семейството. По такъв начин Кросуейт загуби възможността юридически да спре строителството на новия стадион,. осланяйки се на "правото за светлина".

Това накара семейството да подготви документи за съда - вече не срещу клуба, а срещу градските власт, което доведе до поредната паника в управата на Челси. Намеренията на Кросуейт означаваше дълги съдебни битки с неясен изход и отлагане на строителството на стадиона с няколко години.

Днес стана ясно, че клубът се е срещнал със семейството и е предложил парична компенсация. Размерът на обезщетението не се уточнява, но според запознати с подобни казуси, сумата може да достигне размер от 1 000 000 паунда, което напълно удовлетворява семейството.

След реконструкцията "Стамфорд Бридж" ще бъде с капацитет 60 000 зрители, с близо 20 000 повече в сравнение със сега. Обновеният стадион на Челси ще може да се използва от сезон 2021/22.

 

  Сподели
120