Юнайтед продал рекордно количество фланелки благодарение на Санчес


Н. Гавазов

Юнайтед продал рекордно количество фланелки благодарение на Санчес

Изпълнителният директор на Манчестър Юнайтед Ед Удуърд разказа, че трансферът на нападателя Алексис Санчес през януари е помогнал на неговия клуб да установи впечатляващ рекорд по продажба на фланелки.

В четвъртък "червените дяволи" публикуваха отчет за първата половина на финансовата година, съвпадащ със сезон 2017/18. Оказва се, че завръщането в Шампионска лига е помогнало на клуба да демонстрира ръст на доходите от 9.6% - до 304.9 милиона паунда.

В изявление за инвеститорите на фондовата борса в Ню Йорк Удуърд отделно отбеляза, че в отчетния период Юнайтед е успял да сключи нов контракт с мениджъра Жозе Моуриньо и да оформи трансфера на Санчес от Арсенал. Ед заостри вниманието върху последния.

Оказва се, че трансферът на Алексис е генерирал със 75% по-голямо внимание в социалните мрежи, отколкото преминаването на Неймар от Барселона в ПСЖ, най-скъпият трансфер в света към момента. Освен това сделката с чилиеца е помогнала на Юнайтед да установи нов рекорд по продажби на фланелки в рамките на един месец.

Според доклада, "червените дяволи" са продали количество фланелки, което е три пъти повече от предишното рекордно постижение на клуба за този зимен месец. Най-голям принос за това има именно Санчес.

 

  Сподели
159