Простреляха тежко Юри Галев


Н. Гавазов

Простреляха тежко Юри Галев

Скандалноизвестният бос на футболния клуб "Рилски спортист" и общински съветник от "Атака" Юри Галев бе прострелян тази сутрин, съобщи новината БГНЕС. Галев е докаран в болницата в 5.55 часа с линейка на Бърза помощ-Самоков. Инцидентът е станал по пътя между к.к. „Боровец" и с.Бели Искър. Според първоначалната информация по автомобила, с който се е предвижвал пострадалият е стреляно с автоматично огнестрелно оръжие.

Простреляният мъж е с опасност за живота. 47-годишният футболен президент има пет огнестрелни рани в коремната област и крайниците. Тази сутрин Галев е опериран от коремните хирурзи в "Пирогов". Предстоят и други операции. При нападението е ранен и неговият шофьор. Информация за състоянието му ще бъде дадена по-късно от началника на спешното приемно отделение в болницата д-р Стоян Сопотенски.

През 1995 г. Юри Галев бе арестуван след като нахлул в хотел "Рила" в Боровец и стрелял безразборно с автомат "Калашников". Същата година Галев и хората му участват в престрелка с Косьо Самоковеца в кръчма в Бели Искър. Ранени са трима невинни. На 31 декември 1995 г. Галев участва в зрелищен масов побой в дискотека в Монтана. В самото начало на 1996 година нахлува в бар в Перник и стреля с автомат в тавана и витрините зад тезгяха на бармана. През юни 1999 г. отново нахлува в злополучния хотел "Рила" и потрошава бара. Полицията го задържа за кратко и го пуска. През август 2001 г. бе обявен за издирване за отвличане на 31-годишен софиянец. Година по-късно отново бе задържан по обвинение в блудство. На 9 февруари 2009 г. неизвестни наемници стреляха по Галев на пътя между Боровец и с. Бели Искър, но уцелиха само колата му. В началото на февруари четирима приближени на Галев бяха задържани от полицията за палеж на офис на фирма "Бороспорт". Огънят лумнал три дена, след като Галев и негови приятели биха охранители на лифт в Боровец след скандал със сина му.

 

  Сподели
159