Законът отмъсти за Джерард


Н. Гавазов

Законът отмъсти за Джерард

Престъпникът, който ограби през декември 2007 година домът на капитана на Ливърпул Стивън Джерард, бе осъден на седем години затвор. Както е известно, инцидентът се случи докато Стиви извеждаше своите за победата над Олимпик Марсилия в рамките на Шампионската лига.

Бандата грабители, с маски проникнали в жилището на футболиста с цел грабеж. В този момент вътре се намирала съпругата му Алекс с двете малки деца. Престъпниците взели от нея сребърен „Ролекс" и заплашвайки децата, я заставили да покаже къде е семейния сейф.

Сейфът се намирал в шкафа за посудата, но не се поддал на престъпниците и те заплашили Алекс да отвлекат децата, ако тя не отвори касата. В настъпилата суматоха, медицинската сестра на наследниците на Джерард позвънила в полицията, които дошли незабавно.

Престъпникът се оказал 22 годишния Мартин Уилсън, който вече имал присъда от 6 години и осем месеца за предишни деяния. Оказало се, че на неговата сметка има 16 грабежа на богати семейства. Уилсън отказал да назове имената на съучастниците си, а неговата съпричастност към други престъпления била установена след като в дома на Джерард той говорел по мобилен телефон, похитен от друга жертва на грабеж.

Района на Мърсисайд е апетитна хапка за крадци, тъй като тук живеят много известни с богатството си хора и най-вече популярни футболисти. Истината е, че Уилсън не е свързан с обири на други футболисти от Ливърпул или Евртън. Кои са съучастниците му обаче, си остава загадка.

 

 

  Сподели
297